Tractaments FisioArt

TRACTAMENTSfisioart osteopata gracia barcelona fisioterapia funcional

FISIOART Massatges Terapèutics.

Els massatges terapèutics són una de les tècniques més utilitzades dins de la Fisioteràpia...

Els massatges terapèutics són una de les tècniques més utilitzades dins de la Fisioteràpia. De fet, existeixen diverses tècniques dins el massatge terapèutic. Es tracta d’una teràpia de manteniment que realitzada periòdicament incrementa la sensació de salut i benestar del pacient.
Els efectes del massatge són molt variats en funció de la finalitat amb la qual s’apliqui: descontraculturals, de descàrrega, relaxants, circulants, entre d’altres.
Visita’ns, i un dels nostres fisioterapeutes professionals et recomanarà el tipus de massatge més indicat per a les teves molèsties o patologia.

FISIOART Tècniques de fisioteràpia

Tècniques de fisioteràpia: La cinesiteràpia és la teràpia mitjançant el moviment. Comprèn tècniques de cinesiteràpia activa, en la qual la força motriu és ...

Cinesiteràpia: És la teràpia mitjançant el moviment. Comprèn tècniques de cinesiteràpia activa, en la qual la força motriu és realitzada pel pacient, i tècniques de cinesiteràpia passiva, en què la força motriu és realitzada pel terapeuta.
Psicomotricitat: La psicomotricitat estudia la relació entre la postura i els moviments espontanis de la persona i el seu estat emocional.
Electroteràpia: És l’aplicació de corrents elèctrics amb finalitat terapèutica. Utilitzant micro corrents amb finalitat analgèsica i electroestimulació muscular.
Termoteràpia: És l’aplicació de calor amb finalitat terapèutica. Pot ser termoteràpia superficial o profunda.
Hidroteràpia: És la utilització del medi aquàtic amb finalitat terapèutica.
Mecanoteràpia: És la utilització d’elements mecànics amb finalitat terapèutica. Es poden fer servir sistemes de politges, sistemes de tracció articular, etc.
Estiraments musculars: Tenen la finalitat de millorar l’extensibilitat muscular. Hi ha múltiples mètodes d’estiraments musculars que s’adeqüen en cada cas a la situació particular de cada pacient.
Ultrasons: Aquesta tècnica s’usa per al tractament de diferents patologies i lesions: lesions de parts toves, reabsorció d’edemes ossis, hematomes, algodistrofia i rigideses, lesions de lligaments, sinovitis post traumàtiques, retraccions d’aponeurosi palmar (també conegut com a síndrome de Dupuytren), tendinitis, periartritis, capsulitis, espondilitis anquilopoiètica, ciàtiques o lumbàlgies, són les més freqüents de tractar.
Magnetoteràpia: Permet millorar el nivell de densitat òssia en les persones afectades d’osteoporosi, disminuir els processos inflamatoris i millorar la circulació local, tot un seguit d’efectes que es sumen per obtenir un conjunt de múltiples beneficis que permeten una millora estable en multitud de patologies degeneratives.
Banys de parafina: Ajuden a relaxar la musculatura, alleujar els espasmes i les contractures. És el mètode d’aplicació de termoteràpia d’elecció en cas de reumatismes i de traumatismes a les mans o peus. L’efecte terapèutic del bany de parafina és sis vegades superior al de l’aigua i l’analgèsia obtinguda és superior i més duradora.

FISIOART Tècniques d´osteopatia

Depenent de la part del cos afectada, hi ha diferents disciplines cadascuna orientada a l'atenció específica...

Depenent de la part del cos afectada, hi ha diferents disciplines cadascuna orientada a l’atenció específica d’aquella part del cos.
Osteopatia estructural: Dedicada al restabliment de l’aparell múscul-esquelètic i de la postura, centrant-se en la columna vertebral i altres articulacions i traumatismes.
Osteopatia cranial: Se centra en els problemes cranials i la seva influència en el Sistema nerviós central.
Osteopatia visceral: Enfocada cap a la curació d’òrgans i vísceres, pretenent millorar la funció d’aquests mitjançant manipulació per aconseguir un millor reg sanguini.

FISIOART Teràpia Manual

Teràpia Manual: La Teràpia Manual o fisioteràpia manual és l'especialitat de la fisioteràpia en l'àmbit de l'ortopèdia, que...

La Teràpia Manual o fisioteràpia manual és l’especialitat de la fisioteràpia en l’àmbit de l’ortopèdia, que clàssicament s’ha definit com l’art i la ciència del tractament de les condicions neuro-múscul-esquelètiques disfuncionals de l’ésser humà, mitjançant manipulacions musculars i articulars analítiques basades en l’estudi biomecànic de les mateixes, incloses les d’alta velocitat i curt rang de moviment.

FISIOART Drenatge Limfàtic Manual

Drenatge Limfàtic Manual: És una tècnica de massatge, desenvolupada pel doctor danès Emil Vodder...

El drenatge limfàtic manual és una tècnica de massatge, desenvolupada pel doctor danès Emil Vodder a principis del segle XX. Els moviments que utilitza el drenatge limfàtic manual són molt suaus i de ritme lent i monòton, amb una direcció concreta a cada zona per a estimular el bon funcionament del sistema limfàtic.
El Drenatge Limfàtic Manual afavoreix l’eliminació de líquids al mateix temps que ajuda a mantenir el sistema immunitari. A més, activa la circulació i millora l’aspecte de la pell.

Entre els beneficis del drenatge limfàtic trobem que ajuda a reduir els símptomes de cames inflades, millora els trastorns circulatoris i la retenció de líquids, actua eficaçment sobre la cel·lulitis i afavoreix la relaxació.
El camp d’acció del drenatge limfàtic és molt extens, sent una eina imprescindible per al tractament de problemes de estasi circulatori, post-operatoris, amputats i mastectomies, edemes, linfedemes, traumatologia (fractures, esquinços, contusions, …) reumatologia (artritis reumatoide , fibromiàlgia).

Al seu torn té un important efecte relaxant sobre el sistema nerviós, sent de gran ajuda en els problemes d’estrès, ansietat, cefalees tensionals, etc. El drenatge limfàtic manual és una eina imprescindible per a tractar qualsevol malaltia que cursi amb acumulació de líquid en els teixits o alteracions del sistema immunitari i nerviós

FISIOART Reflexoteràpia podal

Reflexoteràpia podal: El massatge a les àrees reflexes dels peus ja era conegut des de l'antiguitat (egipcis i hindús entre altres cultures...

El massatge a les àrees reflexes dels peus ja era conegut des de l’antiguitat (egipcis i hindús entre altres cultures, ja ho practicaven)
La Reflexoteràpia podal, es basa en el mapa reflex de tot l’organisme que es projecta a la zona dels peus
Amb el massatge d’aquests punts reflexos, obtenim beneficis terapèutics i preventius dels diferents òrgans i sistemes. També es poden detectar anomalies i/o patologies abans que l’organisme les manifesti.
A més mitjançant el massatge dels punts reflexos dels peus, es produeix un increment de la circulació sanguínia i una relaxació de la tensió en tot el sistema nerviós. Així s’allibera l’estrès que el cos està patint i es recupera el flux normal d’energia. D’aquesta manera el cos torna gradualment a l’equilibri normal que necessita per a la salut perfecta.

FISIOART Electroteràpia

Electroteràpia: En fisioteràpia s'utilitzen diferents tipus de corrents depenent de l'efecte que es vulgui obtenir...

És l’aplicació d’electricitat amb finalitats terapèutiques mitjançant elèctrodes col·locats directament sobre la pell del pacient.
En fisioteràpia s’utilitzen diferents tipus de corrents depenent de l’efecte que es vulgui obtenir en cada fase de l’evolució de la patologia a tractar. Per exemple en una fase aguda potser ens interessa més utilitzar un tipus de corrent analgèsica o antiinflamatòria i en una fase subaguda potser potenciar la musculatura amb programes d’electroestimulació muscular.
En consulta els programes d’electroteràpia més utilitzats són: TENS, relaxació i electroestimulació muscular.

TENS: estimulació elèctrica transcutània Nerviosa. Consisteix en l’aplicació d’elèctrodes sobre la pell amb l’objectiu d’estimular una sèrie de fibres nervioses, les quals provoquessin una activació dels sistemes analgèsics de caràcter inhibitori, reduint el dolor.

Electroestimulació muscular: consisteix en l’aplicació d’impulsos elèctrics sobre la unitat motora del múscul, causant una contracció d’aquest múscul. S’utilitza com a complement d’un altre tipus d’exercicis físics per ajudar a augmentar la força i el to muscular.

Ultrasons
Els ultrasons són una de les tècniques d’electroteràpia més difoses en l’actualitat per al tractament d’un ampli i variat nombre de patologies.
Una característica que defineix els ultrasons és la de ser una mena d’ona terapèutica no electromagnètica, ja que és una ona associada al so i necessitarà un mitjà de transmissió per a transferir la seva energia, els més usats en teràpia són el gel conductor i l’aigua .

EFECTES Electroteràpia

 Efectes tèrmics: S’aconsegueix analgèsia, augment de la circulació (s’afavoreix l’aportació d’oxigen i nutrients als teixits)
Efectes mecànics. Augmenta l’elasticitat del col·lagen i s’elimina el líquid de l’edema
Efectes biològics i químics. S’aconsegueix un augment del reg sanguini durant el període que dura el tractament. Resposta dels macròfags (important en la 1a fase inflamatòria de la cicatrització)
Efecte massatge. Analgèsia, antiespasmòdic, elasticitat dels teixits, augment circulatori
Els ultrasons continuen sent una de les tècniques de fisioteràpia més difoses pels seus excel·lents resultats en els tractaments en què s’apliquen: cicatrius, alliberament d’adherències, mal artròsic, dolor en general, miàlgies, espasmes musculars, tendinopaties, epicondilitis, epitrocleitis, síndrome miofascial, lesions esportives en general.

FISIOART Magnetoteràpia

Magnetoteràpia: La Magnetoteràpia fa servir imants miniaturitzats d'intensitat constant, fàcils d'utilitzar sobre qualsevol...

La Magnetoteràpia fa servir imants miniaturitzats d’intensitat constant, fàcils d’utilitzar sobre qualsevol part del cos i seleccionar el pol actiu en funció de la simptomatologia a tractar i dels resultats a aconseguir (reduir dolor i inflamació, reforçar o relaxar músculs i lligaments, etc. ) Pel que pot ser usada en diferents patologies i dolors diversos: ciàtica, lumbàlgia, cervicàlgies i dorsàlgies, epicondilitis, esquinços, dolors d’espatlla o genoll, problemes podals i posturals, etc.
En els últims 20 anys d’observacions mèdiques no han pogut descobrir la menor contraindicació, ni cap perill en la seva utilització terapèutica.

FISIOART Reeducació de la marxa

Reeducació de la marxa: La marxa és segurament la tasca funcional més corrent. Aquesta activitat necessita força...

La marxa és segurament la tasca funcional més corrent. Aquesta activitat necessita força, mobilitat, propiocepció, coordinació i equilibri. En el moment de la reeducació de la marxa, el fisioterapeuta ha de calcular i analitzar cada un dels components de la marxa i així defineix les necessitats pròpies del pacient. L’entrenament de la marxa es refereix a l’ajuda al pacient per reaprendre a caminar amb seguretat i eficientment. L’entrenament de la marxa és realitzada pel fisioterapeuta que avalua les anormalitats en la manera de caminar i l’ús de tractaments com l’enfortit i l’entrenament de l’equilibri per millorar la percepció d’estabilitat corporal.

FISIOART KINESIOTAPE

KINESIOTAPE: El embenat neuromuscular o Kinesiotape és una cinta adhesiva desenvolupada pel Dr. Kenzo Kase...

El embenat neuromuscular o Kinesiotape és una cinta adhesiva desenvolupada pel Dr. Kenzo Kase en 1979. És un embenat hipoalergènic, no conté làtex, és resistent a l’aigua, no limita el rang de moviment i es pot portar posat durant diversos dies. A més, la tensió aplicada a la cinta té la capacitat de relaxar o estimular els músculs.
Com funciona?
El Kinesiotape alleuja el malestar i facilita el drenatge limfàtic aixecant microscòpicament la pell. Aquestes circumvolucions a la pell augmenten l’espai intersticial, permetent una disminució de la inflamació i una reducció de la pressió, al mateix temps que permet un flux més eficaç de la sang i el líquid limfàtic.
Sobre la base d’anys d’ús clínic, el Kinesiotape s’aplica específicament al pacient en base a les seves necessitats després de l’avaluació clínica. Els resultats de l’Avaluació clínica dicten les característiques especifiques de l’aplicació de l’embenat i altres tractaments o modalitats possibles. És un tipus d’embenat que té la capacitat de reeducar el sistema neuromuscular, reduir la inflamació, prevenir lesions i promoure una bona circulació i curació, a més d’ajudar a tornar el cos a l’autoregulació

FISIOART Embenat Funcional

Embenat Funcional: L'embenat funcional és un tipus d'immobilització parcial, que es caracteritza per permetre...

L’embenat funcional és un tipus d’immobilització parcial, que es caracteritza per permetre una certa mobilitat funcional enfront de les immobilitzacions totals. S’utilitza en patologies lligamentoses, tendinoses i musculars. L’embenat funcional té l’avantatge d’evitar els efectes secundaris que les immobilitzacions totals comporten. Aquests efectes secundaris van des de la atròfia muscular fins a la rigidesa articular, així com lesions cutànies, síndrome de Sudeck, fins i tot un augment del risc trombòtic.
Els embenats funcionals poden ser preventius o terapèutics.
Seran preventius en el cas de realitzar l’embenat sense que hi hagi prèviament una lesió, tractant de minimitzar el risc de patir-la.
En el cas de ser embenats terapèutics, són embenat destinats a alleujar una patologia contreta, minimitzant el dolor i el risc que aquesta patologia s’agreugi, però permetent que el subjecte realitzi la seva activitat amb la major normalitat possible.

FISIOART Punció Seca

Punció Seca: La punció seca és una tècnica molt efectiva en el tractament del dolor miofascial...

La punció seca és una tècnica molt efectiva en el tractament del dolor miofascial, específicament en el tractament dels anomenats punts gallet miofascials (PGM). Els PGM són els punts de màxim escurçament d’un múscul i són els causants de dolor referit (a distància)
La tècnica consisteix en una punció del múscul (en una banda tensa situada dins del PGM) amb una agulla estèril amb l’objectiu de desactivar la placa motora, estimular el receptor muscular (fus neuromuscular) disminuint de forma immediata el dolor que té el pacient i produint una relaxació muscular reflecteix amb l’augment de l’elasticitat muscular. La característica de ser una tècnica local amb la qual vam arribar fins al PGM de forma directa, fa de la mateixa una de les tècniques més efectives en el tractament de les deficiències que presenten els nostres pacients (dolor, limitació de la mobilitat, ..) relacionades amb problemes musculars.
És una tècnica innòcua, no té efectes secundaris i amb la qual no s’introdueix cap substància dins l’organisme.


FISIOART Sòl Pèlvic

Sòl Pèlvic: Des de fa alguns anys està sent més habitual la realització de sessions de fisioteràpia...

Des de fa alguns anys està sent més habitual la realització de sessions de fisioteràpia del sòl pèlvic a Barcelona. Aquest tipus de sessions, inicialment vinculades a la preparació al part i posterior recuperació de la dona en el postpart, cada vegada està guanyant més adeptes no només entre la població femenina sinó també entre el gènere masculí ja que s’està proposant com a solució a diferents problemes mèdics relacionats amb diagnòstics com la incontinència urinària, la incontinència anal, el restrenyiment i el dolor pèlvic crònic, entre d’altres.
Les disfuncions relacionades amb el sòl pelvià, ja sigui en homes o en dones, poden afectar de manera considerable a la qualitat de vida de les persones que les pateixen, és per això que la fisioteràpia del sòl pèlvic és un tractament conservador, amb un ínfim risc de provocar efectes adversos i que pot ajudar no només en la curació sinó també en la prevenció de les patologies que afecten a aquesta zona del cos.
Fisioteràpia del sòl pelvià per a una millor recuperació postpart
Així, la fisioteràpia del sòl pèlvic és una de les més demandades en qualsevol centre especialitzat en fisioteràpia i osteopatia, com és el cas de Fisioart, ja que permet mantenir la integritat de totes les estructures múscul esquelètiques implicades, especialment durant l’embaràs i el part , reduint les seqüeles en el postpart i accelerant, fins i tot, el procés de recuperació del mateix.
En el nostre centre comptem amb professionals especialitzats en la fisioteràpia del sòl pelvià per a les diferents patologies relacionades amb el tracte d’aquesta zona del cos. Una de les tècniques més utilitzades habitualment per qualsevol fisioterapeuta del sòl pèlvic sol ser l’ús de la gimnàstica abdominal hipopressiva, per enfortir la zona abdominal, part habitualment més implicada en qualsevol patologia vinculada als trastorns del sòl pèlvic tant en homes com en dones.
Per a més informació sobre el tractament, consulteu-nos.