Fisioterapia Osteopatia Barcelona

Què és la Fisioteràpia

L’Organització Mundial de la Salut ( OMS ) defineix en 1958 a la fisioteràpia com : “l’art i la ciència del tractament per mitjà de l’exercici terapèutic , calor , fred , llum , aigua , massatge i electricitat . A més la Fisioteràpia inclou l’execució de proves elèctriques i manuals per determinar el valor de l’afectació i força muscular , proves per determinar les capacitats funcionals , l’amplitud de moviment articular i mesures de la capacitat vital, així com ajudes diagnòstiques per al control de la evolució ” . La Fisioteràpia és una disciplina que es troba inclosa en la Llei d’Ordenació de Professions Sanitàries.

La Confederació Mundial per la Fisioteràpia ( WCPT ) el 1967 defineix a la Fisioteràpia com ” Art i Ciència del Tractament Físic , és a dir , el conjunt de tècniques que mitjançant l’aplicació d’agents físics curen , prevenen , recuperen i readaptar els pacients susceptibles de rebre tractament físic”.

També com “un dels pilars bàsics de la terapèutica , dels quals disposa la Medicina per guarir, prevenir i readaptar als pacients.

Què es l’Osteopatia

L’Osteopatia és un enfocament assistencial diferent , el qual, a partir d’un sistema de diagnòstic i tractament específic , posa especial atenció en l’estructura de l’individu i en els problemes mecànics que en la mateixa poden aparèixer.

Es basa en els principis que va formular el seu precursor : el Dr. AT Still (1828-1917) qui , a partir de l’acurada observació dels seus pacients i de l’aplicació dels seus profunds coneixements d’Anatomia i Biomecànica va postular que la salut i el correcte funcionament de l’individu depenen de la integritat estructural global del cos . Still va dibuixar al cos humà com una Unitat Indivisible en la qual l’Estructura ( Sistema Múscul – Esquelètic , òrgans i vísceres ) i la Funció de l’organisme estan íntimament relacionades i depenen l’una de l’ altra.

Es tracta d’una Teràpia únicament Manual; totalment complementària amb la medicina al·lopàtica o convencional en el seu objectiu comú d’ajudar el pacient , i que se situa dins d’ un context de prevenció , de conservació , i de millora de la salut.

Mitjançant l’Osteopatia ajudem a re – equilibrar l’organisme centrant-nos en l’estructura, millorant d’aquesta manera el funcionament del cos . S’utilitzen per al tractament Tècniques suaus i segures , adaptades a cada pacient ia les seves necessitats, tenint sempre en compte l’edat, el sexe , la tipologia i l’estat de salut del mateix, etc.

FISIOART Consulta Personalitzada

Prèvia petició d’hora en els telèfons 93 284 23 43 i 639 55 77 67 realitzem consulta individual, per a la prevenció i tractament de les diferents patologies o trastorns funcionals i orgànics.
Lumbago, ciàtica, hèrnia discal, contractures musculars, artrosi, escoliosi (desviacions de la columna vertebral), dolors cervicals, dorsals, lumbars, síndrome del túnel carpià, ..
Lesions esportives, traumatismes, esquinços, ..
Problemes circulatoris, limfàtics, nerviosos, respiratoris,
Tractem prioritàriament les causes i els símptomes remeten

osteopatia barcelona gracia osteopata
fisioart fisioterapia gracia barcelona